Avignon
Op 50 km van Bédoin ligt Avignon, waar de Franse pausen verbleven. Voor je de stad bereikt zie je aan de rechterkant van de weg de bekende Pont St- Bénezet, beter bekend als de Pont d'Avignon.

Als je iets verder de brug over rijdt naar het eiland in het midden van de Rhone, dan vind je er volop gratis parkeerruimte. Er is een shuttlebusje naar de stad, maar ook te voet is het niet ver.
De binnenstad van is ommuurd, je kan er heerlijk wandelen, het pausenpaleis bezoeken (Palais des papes) of zijn tuin, shoppen of het theaterfestival bezoeken.


Combe du Curnier
De Combe du Curnier is een van de vele mini-canyons die door erosie ontstaan zijn in de flanken van de Mont Ventoux. Als je de weg van de Maison Forêstière naar Les Beaux neemt, dan zie je onderweg een wegwijzer naar de gite "Le Curnier". Vlak voorbij de gite (je steekt het wandelpad GR91 over) is een kleine parking. Daar vertrekt de wandeling door een kloof die steeds smaller wordt. Onderweg kom je uit de kluiten gewassen buxussen tegen. Als je boven komt zie je een breed pad, sla rechtsaf en je kan afdalen met een prachtig uitzicht op de Vaucluse. Volg een stukje van de GR91 om terug bij de parking te komen. De hele wandeling duurt ongeveer 2 uur.

Demoiselles coiffées
Wandel of fiets van La Maison Forestière naar Les Beaux, een gehucht van Bédoin. Onderweg vind je aan de rechterkant een verlaten okerwinning. Door erosie is hier een merkwaardig landschap ontstaan, met uitstulpingen in oker, bovenaan bedekt met een granieten laag waarop mos groeit. Dit zijn "Les Demoiselles Coiffeés".  Hetzelfde fenomeen kan je ook bewonderen in Rousillon, maar daar moet je aanschuiven tussen horden toeristen en betalen, terwijl je hier van een betoverende rust geniet. Na het bezoek aan dit natuurfenomeen is het niet ver meer naar Les Beaux, met als aanrader de pizzeria, waar je ook een ijsje kan nuttigen.Fontaine de Vaucluse
In de zomer valt er in de Vaucluse bijna geen neerslag, maar toch blijven de fonteinen met bronwater lopen. De Mont Ventoux kan enorme hoeveelheden water opslaan en langzaam weer vrijgeven. Het water stroomt door onderaardse tunnels in het kalkgesteente. De bron van de Sorge, de "Fontaine de Vaucluse" heeft in de lente een groot debiet, het lijkt of er een waterval uit een vijver stroomt.


Mont Ventoux
Bij Belgen en Nederlanders is Mont Ventoux na de Mount Everest de meest besproken oneffenheid op onze aardbol. In het spoor van Pantani wagen duizenden wielertoeristen hun kans op de kale berg, soms zonder enige voorbereiding of kennis van zaken. Knarsentandend zwoegen ze door het eikenbos, geplaagd door dazen die hun bloed wel lusten, naar de Chalet Reynard. Door lonkt een terras met een frisse pint, maar dit is taboe: wil je voor vol aanzien worden, dan mag je onderweg geen voet op de grond zetten.
Gelukkig is de top in zicht tijdens de laatste zes kilometers, waar de weg zicht slingert door een maanlandschap van kalksteen, tot men het weerstation op de top bereikt.Bedoin
Bédoin ligt op loopafstand van Les Hauts de Bélézy,  het is een van de levendigste dorpen in de Vaucluse. In de hoofdstraat vind je verschillende goede restaurants waar je voor een prikje kunt eten, een vijftal bakkers en een supermarkt. In de krantenwinkel vind je Belgische en Nederlandse kranten van de dag en wandelkaarten, die onmisbaar zijn als je op stap gaat in de bossen. Als je het dorp verlaat in de richting van Carpentras, kom je voorbij de coöperatieve wijnhandel van Les Vignerons du Mont Ventoux (VMV).
Elke maandagmorgen is er een drukbezochte markt, met producten uit de streek, verse groenten en wijn, maar ook met charlatans die je een stukje kaas proberen te verkopen voor een half maandloon.


Bij het rond punt, aan de weg naar Malaucène, vind je het Office du Tourisme, waar je alle inlichtingen kunt krijgen over bezienswaardigheden in de streek. Hun website is een bezoekje waard: http://www.bedoin.org